Hoe zorgt u voor een duurzame installatie van sanitair?

3 mei 2021

Dit is een belangrijke vraag die zeker moet worden gesteld bij de installatie van sanitair. Want wanneer de duurzaamheid gewaarborgd is, voorkomt u zorgen en onaangename verrassingen door lekkages, beschadigingen of verstoppingen.

Hoe houdt u leidingen in goede staat en bestand tegen het dagelijks gebruik en de slijtage in de loop der jaren?

Er bestaan eenvoudige en doeltreffende tips voor het onderhoud van leidingen. Maar wanneer deze oplossingen niet werken, kan dit een teken kan zijn van een ernstiger gebrek en is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

Hieronder zullen wij proberen u de belangrijkste richtlijnen voor een duurzaam sanitair te geven.

Welke stappen moet u nemen?

Doe een beroep op een ervaren vakman

In de eerste plaats moet u bij de installatie van uw leidingen voorkomen dat u een beroep doet op een loodgieter die niet over een goed cv beschikt. Het is in uw voordeel om een loodgietersbedrijf in te schakelen dat een uitstekende reputatie heeft.

Loodgieters die over een grote expertise beschikken zullen namelijk al hun kennis en ervaring inzetten om het sanitair in optimale omstandigheden en volgens de geldende veiligheidsnormen te installeren.

Om ervoor te zorgen dat uw loodgieterswerk zo lang mogelijk mee gaat is dit dus de eerste regel die nauwgezet opgevolgd moet worden.

Klop nooit bij een willekeurig loodgietersbedrijf aan. Wees juist zeer selectief, tegenwoordig kan het internet u helpen bij het vinden van het bedrijf dat aan uw criteria kan voldoen. Het is van essentieel belang dat dit bedrijf u uitsluitend echte vakmensen ter beschikking stelt, die reeds een goede reputatie hebben en die in staat zijn al het loodgieterswerk te verrichten met inachtneming van de geldende normen binnen het vak.

Kennis in huis hebben van loodgieterswerk

Iedereen ervaart wel eens nare geurtjes door bepaalde leidingen de woning. Deze geuren zijn meestal afkomstig uit de gootsteen of de badkamer. Voorkomen is beter dan genezen, ga daarom preventief te werk. Doe dit door regelmatig een zelfgemaakte oplossing van zuiveringszout en witte azijn in de afvoer te laten lopen. Voor een effectieve werking moet u deze oplossing ongeveer 15 minuten laten inwerken. Daarna kunt u de afvoer spoelen met heet water.

Als dit niet werkt, kan het zijn dat uw afvoer verstopt is. In dit geval zult u de leiding moeten demonteren. U hoeft hiervoor geen beroep te doen op een vakman, u kunt dit zelf doen op voorwaarde dat u weet hoe u te werk moet gaan om een sifon te vervangen. Heeft u geen idee waar u moet beginnen? Dan kunt u beter de loodgieter bellen.

Voorkom dat leidingen vervuild raken

Dit probleem treft vooral de leidingen van de gootsteen, badkuip en badkamer. Verstopping wordt vaak veroorzaakt door haar dat aan de wanden van de leidingen blijft plakken en zich ophoopt. De gootsteen raakt vaak verstopt door etensresten en zeepresten. Hoe dan ook, als uw leidingen niet regelmatig worden onderhouden, zal de verstopping uiteindelijk onaangename geuren veroorzaken.

Er bestaan verschillende producten die speciaal ontwikkeld zijn om dit soort ongemakken te voorkomen. Koffiedik, een ouderwetse maar doeltreffende oplossing, kan ook helpen om de ophoping van vuil in uw leidingen te voorkomen.

Beheersing van de waterkwaliteit

qualite-eau-controle-installation-sanitaire

Als u wilt dat uw leidingen echt perfect werken, controleer dan regelmatig de kwaliteit van het water. Er bestaan vele oplossingen, chemische of zelfgemaakte, om te voorkomen dat het water dat door uw leidingen stroomt verstoppingen en nare geurtjes veroorzaakt.

Extreem hard water zorgt er namelijk voor dat kalkaanslag zich snel ophoopt. Dit zal uiteindelijk uw huishoudelijke apparaten aantasten.

Om dit tegen te gaan kunt u om de kwaliteit van het water te verbeteren antikalkproducten gebruiken. U kunt ook witte azijn of een waterontharder gebruiken.

Misschien bent u bekend met elektromagnetische apparaten. Ook die kunnen hierbij helpen. Deze apparaten produceren namelijk micro-elektrolysereacties die kunnen voorkomen dat de kalk zich in de leidingen ophoopt.

De terugslagklep is ook een doeltreffend middel om terugstroming van water in de leidingen te voorkomen.

Dit alles zal u helpen om ernstige problemen te voorkomen en zorgt ervoor dat uw sanitair duurzaam is.

NEEM CONTACT OP

NICOLL IN BELGIË

ALIAXIS

Nicoll
Diensten

Nicoll
Producten

Nicoll
Nieuws

nicoll aliaxis

Nicoll is één van de Europese leiders in de productie van kunststof materialen voor de bouw en de sanitaire wereld.

Notre nouveau catalogue
2022
Téléchargez
Notre nouveau catalogue
2022
Téléchargez
Vous pouvez à présent consulter le catalogue en cliquant sur le lien suivant
Merci !
Merci !
Vous pouvez à présent consulter le catalogue en cliquant sur le lien suivant
Onze nieuwe catalogus
2022
Download
Onze nieuwe catalogus
2022
Download
U kunt de catalogus nu raadplegen door op de volgende link te klikken
Dank u
Dank u
U kunt de catalogus nu raadplegen door op de volgende link te klikken