TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN DE BADKAMER

3 mei 2021

Weinig ruimte, technische beperkingen, meubels op maat, er is veel waar u rekening mee moet houden om uw persoonlijke mini-spa zo goed mogelijk uit te denken. De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes in huis en moet zo zijn ingericht dat het het comfort van de gebruikers vergroot. Om van deze ruimte een functionele plek te maken moeten een aantal essentiële regels in acht worden genomen.

Houd rekening met de technische beperkingen

Bij het inrichten van een badkamer moeten een aantal veiligheidsregels in acht worden genomen, te beginnen met de installatie van de elektriciteit. De minimale afstand van stopcontacten tot waterpunten moet worden gerespecteerd om elk risico te vermijden. Het is ook belangrijk om de verschillende elementen en meubels op voldoende afstand van elkaar te plaatsen zodat u zich gemakkelijk in de ruimte kunt verplaatsen.

Kies de benodigde apparatuur op basis van de beschikbare ruimte

De ruimte en de indeling van de badkamer zijn punten waarmee rekening moet worden gehouden voordat u de apparatuur kiest. Vergeet niet dat een ruimtelijk gevoel zowel de esthetiek als het comfort verhoogt. Maar zelfs in een kleine ruimte kunt u een badkamer inrichten. In dit specifieke geval hebt u de mogelijkheid om een douchemeubel met een wastafel en een douche te installeren.

Als u echter over een grote ruimte beschikt, moet uw badkamer 4 hoofdelementen bevatten: een douche, wastafel, haken en opbergkasten. Ze zijn onmisbaar voor een geslaagde inrichting van de badkamer.

Kleur en licht, twee essentiële elementen

Voor een betere inrichting van de badkamer, groot of klein, moet u kunnen vertrouwen op doeltreffende tips, vooral op het gebied van licht en kleur. Zorg er ten eerste voor dat de ruimte perfect verlicht wordt. Als er geen raam is, kies dan voor led-spotjes die een sterk wit licht geven. Plaats de spotjes bij de wastafel zodat u genoeg licht heeft bij het scheren of het aanbrengen van make-up.

Kies voor bij de badkuip en de douche eerder voor zachter licht dat een meer ontspannen werking heeft. Wandverlichting is het meest geschikt voor de kant waar de douche zich bevindt. Net als in uw woonkamer, kunt u ook hier een dimmer plaatsen. U kunt deze gebruiken om de intensiteit van het licht aan te passen aan de activiteit in de badkamer.

Maak uw badkamer stijlvol

Door bepaalde decoratieve elementen aan te brengen geeft u uw badkamer stijl. De zen-stijl is momenteel een trend, hierbij worden natuurlijke materialen zoals steen en hout in de badkamer gebruikt. Kies voor opbergkasten zonder handgrepen in een sobere kleur.

Zorg voor opbergruimten die passen bij de beschikbare ruimte om te voorkomen dat ze in de weg gaan staan. Kies daarom voor hangkasten met voldoende ruimte eronder voor andere spullen, zoals een wasmand.

Wastafelonderkasten zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook zeer praktisch. Tenslotte is de badkamerzuil ook erg populair.
Eilandbaden vormen ook een manier om een neo-Victoriaanse stijl aan uw badkamer te geven. U kunt ook decoratieve retro-voorwerpen en kranen plaatsen.

NEEM CONTACT OP

NICOLL IN BELGIË

ALIAXIS

Nicoll
Diensten

Nicoll
Producten

Nicoll
Nieuws

nicoll aliaxis

Nicoll is één van de Europese leiders in de productie van kunststof materialen voor de bouw en de sanitaire wereld.

Notre nouveau catalogue
2022
Téléchargez
Notre nouveau catalogue
2022
Téléchargez
Vous pouvez à présent consulter le catalogue en cliquant sur le lien suivant
Merci !
Merci !
Vous pouvez à présent consulter le catalogue en cliquant sur le lien suivant
Onze nieuwe catalogus
2022
Download
Onze nieuwe catalogus
2022
Download
U kunt de catalogus nu raadplegen door op de volgende link te klikken
Dank u
Dank u
U kunt de catalogus nu raadplegen door op de volgende link te klikken